Inschrijven

Inschrijven

Bij het Little League programma staat speelplezier voor de deelnemers voorop! Uitgangspunt is dat alle kinderen mee kunnen doen. Echter met uitzondering van spelers en speelsters uit nationale selecties. En van de baseball academies mogen alleen de eerste jaars spelers deelnemen. Op deze manier is en blijft Little League echt een breedtesportevenement.

Kinderen die mee willen doen kunnen zich vanaf november via de website van de KNBSB individueel inschrijven om deel te nemen aan het regionale programma. Je neemt deel aan het programma in de regio waar je woont of naar school gaat. Dus niet in de regio van de vereniging waar je speelt. Op basis van je leeftijd wordt je ingedeeld in één van de vier niveaus (Little, Intermediate, Junior of Senior League). Door de Little League organisatie in USA wordt streng gecontroleerd op:

– woonplaats
– school adres
– geboorte datum.

Het regionale programma bestaat uit minimaal 3 trainingsmomenten. Het programma wordt door de regiocoördinator ingevuld en kan ook uit meer trainingen en of wedstrijdmomenten bestaan. De regio coördinator zal trainingen en locaties met de deelnemers communiceren. Indien het programma in de regio uitgebreid wordt met meer trainingen of wedstrijden kan er een extra bijdrage van de spelers gevraagd worden om extra kosten op te vangen. Daarover worden de deelnemers in de eigen regio geïnformeerd

The World Series

Op basis van het regionale programma worden er door het technisch kader regionale selectieteams samengesteld in elke leeftijdscategorie. Deze selecties van de little, Intermediate, junior en senior teams spelen het Nederlands Kampioenschap tegen andere regionale selectieteams.

De winnaars van het Nederlands Kampioenschap plaatsen zich voor de verschillende Europese Kampioenschappen die worden gehouden in de zomervakantie, meestal in juni / juli. Deze werden de afgelopen jaren georganiseerd in Polen (daar is het Europese hoofdkwartier van LL Europa gevestigd), Italië, Tsjechië en Nederland. Een prachtige gelegenheid voor jonge sporters om een mooie internationale ervaring op te doen!

De winnaars van de verschillende Europese kampioenschappen plaatsen zich voor de World Series in Amerika. Dit is een wereld kampioenschap. Deze worden op verschillende plaatsen in de USA georganiseerd en daar wordt tegen mondiale en regionale Amerikaanse kampioenen gespeeld. Het is een sterk toernooi maar alleen al de Amerikaanse ervaring is fantastisch voor de kids.