Little league Baseball

Little league baseball

De Little League Baseball is voor jongens en meisjes van 9-12 jaar.
Een lokale competitie kan ervoor kiezen om zijn Major Division
te beperken tot 9-, 10-, 11- en 12-jarigen of 11-12-jarigen.
De pitching afstand is 14 meter.

De lokale competitie heeft de mogelijkheid om een ​​Toernooiteam (of “All Stars”) van 10-12-jarigen te kiezen binnen deze divisie en het team kan deelnemen aan het internationale toernooi.

Het hoogtepunt van het internationale toernooi is de Little League Baseball World Series, met teams van over de hele wereld. Alle uitgaven voor de teams die naar de World Series gaan (reizen, maaltijden en huisvesting) worden betaald door Little League International.

Ouders worden sterk aangemoedigd om mee te doen in deze nieuwste divisie van Little League. Na het voltooien van een Little League vrijwilliger toepassing en het passeren van een vereiste nationale achtergrond te controleren, kunnen de ouders betrokken worden bij praktijken en in aanmerking te komen als coaches, managers, scheidsrechters en andere vrijwilligers posities binnen de competitie.

Deelname

Deelname kosten worden geregeld door de regio coördinator
Via deze link schrijf je je individueel in.
De regio coördinator maakt het programma in de regio en verzorgt de communicatie met de deelnemers en technisch kader.

Alle deelnemers krijgen minimaal 3 (selectie)trainingen en of wedstrijden aangeboden. Afhankelijk van het aantal deelnemers in de regio wordt er een selectie gemaakt welke spelers deel uit maken van het regionale team dat het NK gaat spelen.