Intermediate (50/70) Baseball

Intermediate (50/70) Baseball

De Intermediate (50/70) baseball werd geïntroduceerd in januari 2010, als een pilot-programma voor de 12- en 13-jarigen, die een  pitching afstand hebben van 15.24 meter en met een honkafstand van 21.33 meter

De divisie, die nieuwe verdeling van Little League Baseball in 2013 voor spelers league-leeftijd 11-13 met postseason toernooi kansen, waaronder een World Series, biedt een overgang voor spelers tussen de standaard Little League veld ( pitching afstand 14.02 meter en honk afstand van 18.288 meter) en de Junior / Senior / Big League veld formaat.

Veel van de Junior League regels worden toegepast, zoals  lopers kunnen ten alle tijde stelen en waarbij een on-deck Slagman is toegestaan.

Het hoogtepunt van de International Tournament is de: Intermediate (50/70) Baseball World Series, met teams uit de hele wereld. Alle kosten voor de ploegen die doorgaan naar de World Series (reizen, maaltijden en huisvesting) worden betaald door de Little League International.

Ouders worden sterk aangemoedigd om mee te doen in deze nieuwste divisie van Little League. Na het voltooien van een Little League vrijwilliger toepassing en het passeren van een vereiste nationale achtergrond te controleren, kunnen de ouders betrokken worden bij praktijken en in aanmerking te komen als coaches, managers, scheidsrechters en andere vrijwilligers posities binnen de competitie.

Deelname

Deelname kosten worden geregeld door de regio coördinator
Via deze link schrijf je je individueel in.
De regio coördinator maakt het programma in de regio en verzorgt de communicatie met de deelnemers en technisch kader.

Alle deelnemers krijgen minimaal 3 (selectie)trainingen en of wedstrijden aangeboden. Afhankelijk van het aantal deelnemers in de regio wordt er een selectie gemaakt welke spelers deel uit maken van het regionale team dat het NK gaat spelen.